„Prietenia este floarea unei clipe şi fructul timpului” — M A. von Kotzebue
Follow Me

O lume fara cauciuc



By  Daniel     luni, octombrie 26, 2015     
   Cauciucul... îl găseşti mai peste tot în jurul tău. Fie că e vorba de roţile autovehiculelor sau de acele benzi trasportoare pe care le-ai văzut la aeroport, toate acestea şi multe altele sunt indispensabile vieţii noastre cotidiene, ele ne fac viaţa mai uşoară şi ne scutesc de mult timp pe care l-am pierde dacă nu am fi ajutaţi de cauciuc şi utilizările lui. Îţi propun un mic exerciţiu de imaginaţie: Cum ar arăta lumea noastră fără cauciuc şi implicit fără toate benzile transportoare din lume? 

    Cu o istorie de peste 200 de ani, primele benzi transportoare au apărut pe la sfârşitul anilor 1700 (prin 1795 mai exact), sunt folosite astăzi mai în toate domeniile datorită fiabilităţii lor de fi montate mai peste tot: ne ajută să transportăm materia primă într-o fabrică, ne oferă carburantul care ne dă energie (termocentralele din România folosesc zeci de kilometri de benzi pentru a transporta carbunele).  

   Un alt exemplu unde poţi găsi astfel de benzi transportoare este într-o brutărie. Cum crezi că sunt coapte mii de pâini în doar opt ore? Încă mai crezi că este cineva care tot bagă şi scoate tăvi de pâine din cuptor? Lumea s-a tehnologizat intens în ultimele decenii aşa că nu o să mai vezi brutării mari în care cineva se va ocupa cu asemenea muncă destul de dificilă. Munca a fost preluată acum de benzile transportoare care mută pâinea de colo colo prin cuptoare, uşurând munca angajaţilor.


   Ai stat la coadă la casa de la  supermarket măcar o dată până  acum, poate ai observat umila bandă de cauciuc pe care îţi pui cumpărăturile pentru a ajunge la doamna de la casă. Te-ai gândit oare vreodată cum ar fi dacă nu ar fi acolo?

   Benzile transportoare de uz general sunt folosite în mai toate domeniile: agricultură, industria chimică, linii de producţie, mai pe scurt ele sunt folosite oriunde există ceva de cărat sau ceva ce trebuie transportat dintr-o parte în altă. Ştiai că cea mai lungă bandă transportoare din lume are aproape 100 de Km şi este folosită pentru a căra fosfat între o mină şi o uzină chimică situate în sud-vestul deșertului Sahara?

   După scurta prezentare a utilităţii benzilor transportoarea, cum crezi ca ar fi viaţa  fără ele?

  


  

About

In 2017 blogul a aniversat 3 ani de la lansare, timp in care a fost vizitat de mai mult de 170000 de ori si pentru asta va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat si va astept in continuare sa vizitati si chiar sa distribuiti si prietenilor vostrii ceea ce v-a placut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasă un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Totalul afișărilor de pagină

YouTube